top of page
  • Foto van schrijverWalter Van Rijsbergen

DeChorale (Caecilia) = PASSIE


Naar aanleiding van onze uitvoeringen van de Mattheuspassie van Johan Sebastian Bach anno 2022 bieden wij u graag deze speciale Mattheusblog aan.


De Mattheusuitvoeringspraktijk in deCHORALE startte bijna honderd jaar geleden in 1924! Tot 1967 werd de Mattheus jaarlijks gedirigeerd door stichter-dirigent Lodewijk De Vocht. Ook Bachs Johannespassie kwam regelmatig aan bod.


In 1979 werd onze Bachtraditie nieuw leven ingeblazen door toenmalig dirigent Frans Dubois. Ditmaal werd de Johannespassie het Leitmotiv en zou zij tot 2004 ook jaarlijks weerklinken (vanaf 2003 onder de leiding van Paul Dinneweth).


In 2007 werd de Mattheuspassie na 40 jaar voor de eerste maal opnieuw geprogrammeerd. Voor vele koorleden een ‘nieuw’ werk. Ondertussen zijn we al enkele edities verder en groeit onze uitvoeringspraktijk steeds verder in kennis en interpretatie.

Deze ‘koorblog’ wil u kennis laten maken met enkele bijzondere facetten en de ongelooflijke diepgang van dit prachtige werk, alsook met de rijke ervaring die deCHORALE ermee opgebouwd heeft.

Deze ‘koorblog’ wil u kennis laten maken met enkele bijzondere facetten en de ongelooflijke diepgang van dit prachtige werk, alsook met de rijke ervaring die deCHORALE er mee opgebouwd heeft.


Ik hoop dat u zich hiermee u nog veel intenser kan laten meevoeren in onze uitvoeringen!

Graag tot dan,


Walter van Rijsbergen

Voorzitter


179 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page