• Paul Dinneweth

Plus est en vous!

Wat een fijne vooruitzichten hadden we bij het inzetten van de laatste rechte lijn naar (alweer) een vernieuwend concept voor de Mattheuspassie van Bach! Op die (ondertussen beruchte) laatste tutti-repetitie in de St Theresiakerk konden we al even proeven (met een lichte dosis angstzweet…) van het quadrifonisch effect van Bachs dubbelkorigheid. Ook de verrassende interactie met de gesproken evangeliewoorden beloofden voor het publiek een nog directere ervaring te worden met dit meesterwerk.

En toen sloeg dat verdomde virus toe, boeken toe, deuren dicht, geen concerten en repetities meer, “nougabollen” zouden ze in A’pen zeggen ☹

De knipperlicht-momenten die de komende maanden zouden volgen hebben menigeen in de gordijnen gejaagd, vele collega’s hebben de handdoek in de ring geworpen, enkele koren hielden het (al dan niet definitief) voor bekeken, maar niet deCHORALE! Met frisse energie werd gestart met wekelijkse Zoom-repetities, die naargelang de weken vorderden steeds talrijker gevolgd werden door een steeds enthousiastere koorgroep. We hebben zelfs 2 korte klankfragmenten ingezongen, o.a. om op de nieuwe Facebookpagina te plaatsen.


Ongetwijfeld voor alle zangers een stevige confrontatie om, zonder enige steun van andere omringende stemmen, je eigen partij in te zingen, om pas na meerdere pogingen het nog steeds niet optimale resultaat met kikkende knieën door te (durven) sturen. Hoeveel lef, durf, doorzetting, energie, moed heeft dit niet gevraagd! En hoeveel kracht, zelfstandigheid en individuele kwaliteit hebben jullie er niet door gewonnen! Dat zal pas blijken uit de eerste live-tutti repetities, als we weer met de volledige groep samen kunnen zingen in de laatste rechte lijn (en deze keer hopelijk niet nogmaals onderbroken) naar 15 oktober, het eerste concert sinds eind 2019!


Hier past alleen maar dankbaarheid, bewondering en waardering voor zoveel inzet en enthousiasme om er samen door te geraken.

Uw dirigent kan hier alleen maar trots op zijn! Bravo en het weze nogmaals eens bevestigd: Plus est en vous 😊!”
5 weergaven